سفارش تبلیغات

نمایش نتایج: از 1 به 4 از 4

موضوع: فيبر غذايي و اثرات آن

  1. #1
    عضو اخراجی
    تاریخ عضویت
    مرداد ۱۳۸۸
    محل سکونت
    يزد
    نوشته ها
    34
    تشکر
    35
    51 بار در 15 پست
      از ایشان تشکر شده است

    Smile فيبر غذايي و اثرات آن

    فيبر جزوي از گياهان است. سلولز، پکتين و پلي ساکاريد نمونه هايي از فيبر داخل گياهان هستند. فيبر در بدن ما هضم نمي شود.
    فيبر در جلوگيري از بي نظمي روده بزرگ (کولون) نقش مهمي را ايفا مي کند، بنابراين براي سلامتي بدن لازم است.
    بزرگ ترين نقش روده بزرگ، تکميل عمل هضم مواد غذايي مي باشد. غذاهاي غيرقابل استفاده در بدن به سرعت از روده کوچک مي گذرند. همانطور که مي دانيم غذاها داراي آب مي باشند و اگر آب غذاها گرفته نشود، موجب بروز مدفوع آبکي يا اسهال مي گردد.
    حال اگر مواد دفعي به کندي از بدن خارج شوند، موجب جذب بيش از حد آب مدفوع و بروز يبوست مي گردد.
    فيبر باعث حرکت روده مي شود.
    همچنين، موجب انبساط ديواره دروني روده بزرگ مي گردد. اين اعمال باعث دفع آسان مواد زائد مي شود.
    فيبر براي درمان ديابت، کلسترول خون بالا ، گرفتگي روده بزرگ و سرطان روده بزرگ بسيار مهم مي باشد.
    روده تحريک پذير ، يکي از بيماري هايي است که در آن هضم غذا بسيار کم مي شود. از علائم اين بيماري، اسهال يا يبوست و حتي گاهي هر دو با هم مي باشند. غالبا اينگونه بيماران از نفخ، دردهاي شکمي، کرامپ و گرفتگي عضلاني و تشنج موضعي رنج مي برند. اين بيماري در افراد مضطرب و افرادي که عادات غذايي غلط دارند و نيز در اثر مصرف برخي داروها ظاهر مي شود.
    دريافت فيبر باعث آرام شدن اين علائم بوسيله دفع مدفوع نرم و پرحجم مي گردد.
    انواع فيبرها


    فيبرها دو نوع مي باشند: فيبر محلول و فيبر غير محلول.
    فيبر محلول:
    فيبر محلول در هويج، لوبيا، کدو، جو، ميوه ها و سبزيجات يافت مي شود. اين نوع فيبر باعث کاهش کلسترول خون به مقدار 10 تا 15 درصد مي شود و قند خون را در حالت طبيعي قرار مي دهد.
    همچنين موجب ساخت باکتري هاي توليد کننده گاز مي شود که اين باکتري ها بدون خطر مي باشند.
    اين نوع فيبر موجب نرمي مدفوع و خروج آسان آن مي گردد.
    فيبر غير محلول:
    فيبر غير محلول در گندم، انجير، هلو، گوجه فرنگي و غلات يافت مي شود. اين نوع فيبر در آب حل نمي شود.
    اين فيبر نمي تواند به عنوان يک منبع غذايي براي باکتري هاي روده باشد، پس اين باکتري هاي مفيد نمي توانند رشد مي کنند و توليد گاز روده اي يا نفخ مي کنند. اين نوع فيبر از يبوست و سرطان کولون جلوگيري مي کند.
    سبزيجاتي که داراي مقدار زيادي فيبر مي باشند:
    لوبيا
    بروکلي*
    کلم*
    هويج
    نخود
    بادمجان
    کلم پيچ
    چغندر*
    قارچ
    سيب زميني با پوست
    کدو تنبل
    نخودفرنگي
    فلفل
    ريواس
    اسفناج*
    سبزيجاتي که علامت * را دارند، علاوه بر آنکه داراي فيبر بالايي مي باشند، داراي مواد گواترزا نيز هستند و باعث بزرگ شدن تيروئيد و ابتلا به "کم کاري تيروئيد" مي شوند. لذا مبتلايان به کم کاري تيروئيد بايد از مصرف آنها خودداري کنند.
    معمولا خطر ابتلا به بيماري کم کاري تيروئيد هنگامي رخ مي دهد که اين سبزيجات را به صورت خام مصرف کنيد. پختن اين سبزيجات باعث کاهش گواترزايي آنها مي گردد.

    ميوه هايي که داراي مقدار زيادي فيبر مي باشند:
    سيب
    موز
    توت ها
    ميوه هاي خشک از قبيل: انجير خشک، کشمش، خرما، برگه زردآلو و غيره
    کيوي
    پرتقال
    گلابي
    گوجه برقاني و آلو
    ديگر غذاهايي که داراي فيبر بالايي مي باشند:
    سبوس غلات، نان هاي سبوس دار، آجيل ها از قبيل: بادام، بادام زميني، گردو و فندوق
    قانون کسب فيبر از غذاها

    بهتر است اين قانون ها را براي به دست آوردن فيبر رعايت کنيد:
    * آب، آبميوه و آب سبزي زياد مصرف کنيد. حداقل روزي 6 ليوان آب يا مايعات مصرف کنيد.
    * مصرف کردن سبوس غلات در صبح، آسان ترين راه براي به دست آوردن فيبر مي باشد.
    * غذا را بجويد و بعد بخوريد. اين کار باعث مي شود که بزاق دهان، اسيد معده، آنزيم هاي کبد و لوزالمعده غذا را به آساني بشکنند. همچنين جلوي بسياري از مشکلات گوارشي را مي گيرد.
    * غذايتان را هميشه در يک ساعت معين مصرف کنيد.
    * بهتر است روزانه 25 تا 35 گرم فيبر مصرف کنيد

  2. 5 کاربر برای این پست سودمند از javad65 عزیز تشکر کرده اند:


  3. #2
    عضو پیشرفته
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت ۱۳۸۹
    محل سکونت
    esf
    نوشته ها
    973
    حالت من
    Mehraboon
    تشکر
    1,176
    4,440 بار در 946 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض




    غذا هاي حاوي الياف گياهي كدامند ؟

    مواد زير سر شار از الياف گياهي هستند :

    -گندم كامل (منظور گندم پوست گرفته نشده)؛ نان سبوس دار و انواع غلات؛ ماكاروني سبوس دار و برنج سبوس دار.
    / انواع آجيلها (خام و بي نمك به مقدار كم)؛ دانه هاي مختلف مثل ذرت. / بقولات (مثل: جو، لوبيا و عدس) / انواع ميوه ها (خصوصاً پرتقال؛ ليموشيرين؛ انار و... به شرط اينكه كامل خورده شوند)./ انواع سبزيها / استفاده از پودرهاي غذايي فيبردار (كه درموارد خاص با تجويز پزشك مصرف مي شود).
    در فرآيند توليد مواد غذايي؛ فيبر از مواد غذايي جدا مي شود؛ خوراكي هايي كه از آرد تهيه مي شوند مثل انواع نان؛ نان پيتزا؛ كيك و... فيبر ندارند. انواع نان سفيد (باگت؛ همبرگري و...) و ماكاروني همگي بدون فيبر هستند. بنابراين هرچقدر خوراكي به حالت طبيعي اش نزديك تر باشد و كمتر فرايند شده باشد؛ درصد فيبر بالاتري دارند. مثل (نان جو؛ برنج قهوه اي رنگ، نان سبوس دار و...)
    اما از طرفي بعضي از مواد خوراكي مثل؛ نان سبوس دار؛ غلات و... كه مورد استفاده قرار مي گيرند و يا غذاهاي آماده؛ نمك يا شكر زيادي دارند؛ بنابراين قبل از خريد آنها به اتيكت (برچسب) روي مواد خوراكي توجه كنيد.


    آيا ما در طول روز به اندازه كافي غذاهاي حاوي الياف گياهي مصرف مي كنيم ؟

    استفاده از پودرهاي فيبردار مناسب نيست. اما رعايت يك رژيم غذايي غني از فيبر، بسيار آسان و مفيد بوده و از طرفي چون براي مصرف فيبر بيشتر از مواد غذايي متنوعي استفاده مي شود؛ سلامتي ما تضمين مي شود. فيبر انواع ميوه ها و سبزيها و جو قابل هضم است. فيبر گندم كامل (پوست گرفته نشده)؛ مصرف غلات سبوس دار، عدس، بقولات؛ قابل هضم نيست، ولي براي بدن لازم و مفيد است. فيبر قابل هضم و غيرقابل هضم باعث افزايش حجم معده؛ احساس سيري سريع و دفع آسان مي شود. فيبر غيرقابل هضم بدون تغيير وارد روده مي شود. فيبر قابل هضم نيز پس از هضم؛ باعث افزايش حجم روده شده و دفع را تسهيل مي كند.
    يك رژيم غذايي خوب؛ رژيمي است كه به طور متوسط روزانه
    ۳۰ تا ۲۵ گرم فيبر به بدن ما برساند؛ اما براي اين كه به اين رژيم غذايي عادت كنيم، بهتر است از كم شروع كرده و هر روز ميزان مصرف را افزايش دهيم تا به مقدار ايده آل برسيم. اما در ميان مواد خوراكي اين گروه از جهت محتواي فيبر در درجه اول اهميت قرار دارند:

    ۱- انواع سيب (با پوست)، ۲- تمشك؛ توت فرنگي؛ شاه توت (كه به نام ميوه يسئه معروفند)، ۳- كلم بروكلي، ۴- لوبيا، ۵- كلم سفيد، ۶- گل كلم، ۷- هويج، ۸- انواع انجير (سفيد و سياه)، ۹- پرتقال؛ ليمو شيرين، نارنگي، ليموترش (اگر كامل و با پوست داخلي خورده شود)، ۱۰- بلغور جو، ۱۱- گندم، ۱۲- برنج قهوه اي، ۱۳- بقولات و غلات، ۱۴- ذرت (به صورت هاي مختلف)، ۱۵- نان با درصد سبوس بالا (مثل؛ سنگك؛ نان جو...).
    اما نكته قابل توجه اين كه: به همراه مصرف فيبر حتماً آب و مايعات ديگر مصرف كنيد. حدوداً روزي
    ۸ ليوان انواع مايعات خصوصاً هنگامي كه از غذاهاي فيبردار مصرف مي كنيد؛ بنوشيد.
    لازم است براي جبران كمبود فيبر در غذاي روزانه از بعضي غذاها حتماً استفاده كنيد تا تعادل برقرار شود مثلاً:

    *
    همراه مصرف انواع نان سفيد، براي جبران كمبود فيبر؛ از غلات و حبوبات استفاده كنيد.

    *به همراه مصرف آبميوه؛ حتماً ميوه تازه هم مصرف كنيد.

    *به همراه مصرف كيك؛ بيسكويت و شيريني؛ از سالاد و ميوه تازه استفاده كنيد.

    *پنير؛ حتماً با نان جو؛ سالاد؛ ميوه تازه مصرف شود.
    جالب تر اين كه مصرف فيبر هيچ گونه اثر سويي نداشته و بسيار مفيد است و با ازدياد مصرف؛ هيچ مشكلي پيش نخواهد آمد.
    حال به توصيه هاي زير براي نتيجه گيري بهتر از مصرف فيبر توجه كنيد:

    *براي عادت كردن به مصرف فيبر؛ از كم شروع كنيد. آهسته آهسته ميزان مصرف را بالا ببريد. با خوردن يك شبه نمي توان نتيجه گرفت.

    *تنوع غذايي را فراموش نكنيد. هر خوراكي فوايد خود را دارد و فيبر هر ماده غذايي اثرات خاص خود را در بدن دارد.

    *از خوراكيهايي استفاده كنيد كه در حين فرآيندهاي مختلف غذايي؛ فيبرشان دست نخورده بماند يا حداقل فيبر كمتري از دست داده باشند.
    مواد غدايي را كه مي خريد به برچسب آنها تتوجه كنيد :

    نوشيدنيهاي مختلف به وفور مصرف كنيد (حداقل روزي ۸ ليوان از نوشيدنيهاي مختلف مخصوصاً آب).

    *مصرف غذاهاي فيبردار براي بعضي از افرادي كه تحت درمان قرار دارند؛ زياد مناسب نيست. بنابراين بهتر است با پزشك مصرف كنيد.

    *توجه كنيد؛ مصرف سبوس به تنهايي؛ يعني افزودن پودر آن به غذا و مصرف آن مناسب نيست، چرا كه باعث از دست رفتن كليسم؛ آهن و روي مي شود. بنابراين بهتر است سبوس به تنهايي مصرف نشود (مصرف نان سبوس دار يا غلات و... مشكلي ندارد، چون سبوس طبيعي است) به ويژه در مورد زنان باردار؛ افراد كم خون و زناني كه در دوران شيردهي هستند.
    زیادی به خودت گیر نده آخه چرا همه باید غصه ی یه یار گمشدشونو بخورند چرا پس آخرش اونی نمیشه که ما می خوایم همش به فکر اونیم اونم به فکر ماست اما آخر کار میشه جدایی یه چندروزی تو خودتی بعدم تنهایی اما اصلا قضیه چیه ؟میخوای بدونی ؟اینه که عاشق نیستی؟هستم.خوب اگه بودی که فراموش نمیکردی بخدا خسته شدم آخه چرا دنیامون اینجوری شده یه نفر عشقو معنی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه مگه عشق چیه که ادم اینجوری زندگیشوول میکنه؟بگید تورو خدا

  4. 6 کاربر برای این پست سودمند از sara65 عزیز تشکر کرده اند:


  5. #3
    عضو پیشرفته
    تاریخ عضویت
    اردیبهشت ۱۳۸۹
    محل سکونت
    esf
    نوشته ها
    973
    حالت من
    Mehraboon
    تشکر
    1,176
    4,440 بار در 946 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    فوائد استفاده از مواد غذايي حاوي الياف گياهي

    الياف گياهي ( FIBER) در اكثر گياهان وجود دارد كه در واقع بخش سلولزي گياه را تشكيل مي دهد اگر چه بدن آنزيمي براي هضم سلولز ندارد ولي مصرف اين رشته هاي گياهي هم منافع خاص خودش را دارد كه در زير به ان اشاره شده است .
    شايد يكي از عللي كه اجداد ما بيماريهاي گوارشي كمتري داشتند و مشكلاتي مثل يبوست كمتر آنها را آزار مي داد همين شيوه درست تغذيه و استفاده بيشتر از الياف گياهي در غذاي روزانه اشان بوده است .
    زندگي ماشيني باعث بر هم خوردن نظم غذايي بشر شده است . و كمتر به وجه طبيعي مواد غذايي كه مي خورد توجه مي كند .
    وقتي اليا ف گياهي مصرف نمي شوند مشكلات زيادي پديد مي آيد يكي از آنها يبوست است كه خودش اگر تداوم يابد باعث هموروئيد و سرطان روده بزرگ و راست روده ( ركتوم) مي شود . حتي كلسترول مضر خون بالا مي رود و بسياري مشكلات ديگر . در زير به برسي اين موضوع مي پردازيم :
    · مصرف الياف گياهي چه فايده اي دارد؟
    · الياف گياهي چگونه در بدن جذب مي شوند ؟
    · مواد غذايي حاوي فيبر كدامند ؟
    · استفاده نكردن از الياف گياهي در رژيم روزانه چه عواقبي دارد؟



    مصرف الياف گياهي چه فايده اي دارد؟

    * ممانعت از ابتلا به يبوست .

    * ممانعت از ابتلا به بيماريهاي لاعلاج مانند سرطان روده
    * ممانعت از افزايش وزن بدن
    * كمك به تخليه سريع روده و جلوگيري از تشكيل مواد سمي در روده
    ممانعت از ابتلا به يبوست :
    ا لياف گياهي به علت اينكه توانايي جذب آب فراوان در دستگاه گوارش را دارند باعث دفع آسان مدفوع مي شوند. در افرادي كه از غذاهاي حاوي اليف گياهي زياد مصرف مي كنند؛ يبوست وجود نداشته و از نظر اجابت مزاج مشكلي ندارند. بنابراين توجه كنيد كه:
    * اجابت مزاج با مصرف الياف گياهي بدون مشكل انجام مي شود و مواد زايد سريعاً از بدن خارج مي شوند.
    * به علت دفع آسان؛ به «هموروئيد (بواسير)» دچار نمي شويد.


    يبوست، مي تواند علل ديگري نيز داشته باشد. بنابراين اگر با وجود مصرف الياف گياهي بازهم به يبوست دچار مي شويد؛ به پزشك مراجعه كنيد؛ چرا كه اختلال در دفع، مي تواند سرآغاز مشكلات ديگري باشد.
    نكته ديگر اينكه؛ به طور متوسط در خانمها ۳۹ ساعت و در آقايان ۳۱ ساعت طول مي كشد تا مواد زائد از بدن دفع شود (از مدت مصرف غذا يا هظم كامل و دفع زوايد). اما؛ اين مدت در افراد مختلف متفاوت بوده و بستگي به؛ ساختار بدن؛ فعاليت مركز دفع در مغز و ميزان مصرف فيبر دارد. اما فراموش نشود كه مصرف فيبر اين مسأله را تسريع مي كند.

    ممانعت از ابتلا به بيماري هاي سخت مانند بيماري هاي قلبي و سرطان :

    بيماري قلبي:
    تحقيقات پزشكي نشان مي دهد كه مصرف گياهاني مثل؛ گندم، جو و لوبيا و يا به طور كلي حبوبات و بعضي از ميوه ها مثل؛ ميوه هاي ترش و هويج؛ باعث كاهش و كنترل تري گليسيريد و كلسترول شده و ما را از ابتلا به بيماري قلبي مصون مي كنند. بنابراين با مصرف گياهان ذكر شده؛ مصرف فيبر در بدن بالا رفته و اثر شفابخش فيبر در بدن پديدار مي شود.
    سرطان:
    با مصرف الياف گياهي؛ دفع ؛ آسان و سريع انجام مي شود. تحقيقات نشان مي دهد كه با باقي ماندن مواد دفعي در روده ها؛ مواد مضري ايجاد مي شود كه روي روده ها اثر گذاشته و سرطان روده ايجاد مي شود. به علاوه از آنجايي كه مواد خوراكي حاوي الياف گياهي ، از مفيد ترين دسته از خوراكيها محسوب مي شوند؛ نياز بدن را از جهت انواع ويتامينها و مواد معدني تأمين كرده و از ابتلا به سرطان پستان كه يكي از سرطانهاي ذرايج در زنان است جلوگيري مي كند .

    ديابت:

    مصرف روزانه الياف گياهي در بيماران ديابتي، باعث كاهش قند خون شده و به اين ترتيب پس از مدتي با نظر پزشك مي توانيد مصرف انسولين را نيز كاهش داده يا قطع كنيد.
    التهاب روده (بيماري ديورتيكول):
    در اين بيماري، قسمتي از ديواره روده بزرگ دچار التهاب شده و برآمدگيهاي كوچكي مثل تاول در ديواره روده بزرگ ايجاد مي شود. اين بيماري در درصد كمي از افراد ايجاد مي شود كه باعث درد در روده ها؛ اسهال و يبوست مي شود. اما با مصرف مواد غذايي حاوي الياف گياهي ؛ اين مشكل به وجود نمي آيد و يا در صورت وجود از بين مي رود.

    سنگ كيسه صفرا و كليه
    :
    هضم سريع؛ منجر به آزاد شدن سريع گلوكز به گردش خون مي شود و به دنبال آن قند خون (گلوكز) به طور ناگهاني بالا مي رود. براي جلوگيري از اين مسأله؛ بدن بايد مقدار زيادي انسولين به گردش خون وارد كند. بنابراين، اين مسأله باعث ابتلاي شخص به سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا مي شود. به دنبال اين مسأله، ديابت و افزايش كلسترول ايجاد مي شود. بنابراين با مصرف فيبر، هضم منظم و آهسته شده و از اين مسائل جلوگيري مي شود.

    كنترل وزن بدن

    :غذاهاي حاوي الياف گياهي ؛ حجم بيشتري در معده اشغال مي كنند. بنابراين احساس سيري سريع تر ايجاد مي شود. و شخص غذاي كمتري مي خورد . لازم براي كنترل وزنتان موارد زير را رعايت كنيد :

    *
    همه ميوه ها و سبزيها را با الياف اشان مصرف كنيد (يعني پوسته داخلي ميوه را دور نريزيد). چرا كه فيبر طبيعي ( الياف گياهي ) اثراتش چند برابر افزودن الياف مصنوعي به غذا است (مثلاً افزودن سبوس خشك به آرد). بنابراين خوردن يك پرتقال به طور كامل و با فيبر آن، اثرش چند برابر خوردن يك يا دو تكه از نان جو است. چون هر ماده غذايي الياف گياهي خاص خودش را دارد كه بايد با همان الياف جذب شود .

    *
    از مصرف غذاهايي كه خوردنشان راحت تر است، بپرهيزيد! يعني به جاي مصرف آبميوه، ميوه هاي تازه مصرف كنيد (پرتقال به جاي آب پرتقال).

    *
    غذاهايي را انتخاب كنيد كه خطرشان براي شما كمتر است. مثلاً به جاي خوردن غذاهاي پرچرب و حجيم از خوراكيهايي مثل؛ ميوه ها و سبزيها؛ غلات، حبوبات و... كه منبع خوبي از نظر فيبر هستند، مصرف كنيد. (به جاي خوردن يك بشقاب پلو و خورشت به عنوان شام؛ يك كاسه لوبياي پخته با ليموترش تازه و روغن زيتون، مفيد تر و سلامت تر است.)
    توجه داشته باشيد كه؛ مصرف غذاهاي فيبردار؛ كمك مهمي در جهت كاهش وزن و كنترل آن است. اما علاوه بر آن فراموش نكنيد كه:

    ۱- جلوگيري از مصرف غذاهاي پركالري و چرب با استفاده از غذاهاي فيبردار ميسر مي شود.
    ۲- ورزش براي سوزاندن چربي اضافي فراموش نشود.
    ۳- مصرف خوراكيها و غذاهاي حاوي الياف گياهي ؛ معده را سريعاً پر كرده و سير مي شويم در نتيجه وزن بدن كاهش مي يابد.

    چگونگي جذب الياف گياهي در بدن ؟
    الياف گياهي اثرات متعددي روي روده بزرگ دارد:

    *
    الياف گياهي به وسيله باكتريهاي موجود در روده بزرگ تجزيه مي شود.

    *
    مواد حاصل از تجزيه الياف شامل : ؛گاز و اسيد است. به اين تجزيه، تخمير گويند. توجه كنيد تخمير الياف بطور كامل انجام نمي گيرد چون اين الياف ، بافتهاي مقاومي در برابر باكتريهاي روده هستند .

    *
    اسيدهاي حاصله از تخمير كه جزء اسيد هاي ساده هستند، اغلب جذب سلولهاي روده بزرگ شده و به عنوان غذا مورد استفاده سلولها قرار مي گيرند. به علاوه، اين مواد براي بدن خصوصاً كبد مفيد است. اسيدهاي ساده براي متابوليسم مفيد بوده و نصف كالري موجود در فيبر جذب بدن مي شود (اين كالري، كالري مفيد است).

    *
    گاز حاصله از تخمير باعث افزايش حجم روده شده و در نتيجه دفع آسان تر صورت گرفته و از چسبندگي روده بزرگ جلوگيري مي شود.

    اما ببينيم فيبر روي هر يك از قسمتهاي دستگاه گوارش چه اثري دارد:


    *دهان: باعث حركت دهان؛ جويدن آهسته و پاك شدن دندانها مي شود.

    *معده: رقيق شدن محتويات معده؛ افزايش حجم معده و احساس سيري؛ طولاني شدن نگهداري مواد غذايي در معده براي هضم بهتر.

    *روده كوچك: رقيق شدن محتويات روده؛ افزايش حجم روده و جلوگيري از چسبندگي؛ جذب آرام مواد غذايي.

    *روده سمت راست: رقيق شدن محتويات روده؛ افزايش حجم روده و جلوگيري از چسبندگي؛ تغذيه باكتريهاي مفيد روده بزرگ و توليد اسيدهاي مفيد بيشتر.

    *روده سمت چپ: تغذيه سلولهاي ديواره روده در اثر تجزيه فيبر؛ تسهيل در دفع.

    *راست روده و مقعد: نرم شدن مدفوع و دفع آسان؛ جلوگيري از بيماريهاي راست روده به علت دفع آسان؛ كاهش صدمات در حين دفع.
    غذا هاي حاوي الياف گياهي كدامند ؟

    مواد زير سر شار از الياف گياهي هستند :

    -گندم كامل (منظور گندم پوست گرفته نشده)؛ نان سبوس دار و انواع غلات؛ ماكاروني سبوس دار و برنج سبوس دار.
    / انواع آجيلها (خام و بي نمك به مقدار كم)؛ دانه هاي مختلف مثل ذرت. / بقولات (مثل: جو، لوبيا و عدس) / انواع ميوه ها (خصوصاً پرتقال؛ ليموشيرين؛ انار و... به شرط اينكه كامل خورده شوند)./ انواع سبزيها / استفاده از پودرهاي غذايي فيبردار (كه درموارد خاص با تجويز پزشك مصرف مي شود).
    در فرآيند توليد مواد غذايي؛ فيبر از مواد غذايي جدا مي شود؛ خوراكي هايي كه از آرد تهيه مي شوند مثل انواع نان؛ نان پيتزا؛ كيك و... فيبر ندارند. انواع نان سفيد (باگت؛ همبرگري و...) و ماكاروني همگي بدون فيبر هستند. بنابراين هرچقدر خوراكي به حالت طبيعي اش نزديك تر باشد و كمتر فرايند شده باشد؛ درصد فيبر بالاتري دارند. مثل (نان جو؛ برنج قهوه اي رنگ، نان سبوس دار و...)
    اما از طرفي بعضي از مواد خوراكي مثل؛ نان سبوس دار؛ غلات و... كه مورد استفاده قرار مي گيرند و يا غذاهاي آماده؛ نمك يا شكر زيادي دارند؛ بنابراين قبل از خريد آنها به اتيكت (برچسب) روي مواد خوراكي توجه كنيد.


    آيا ما در طول روز به اندازه كافي غذاهاي حاوي الياف گياهي مصرف مي كنيم ؟

    استفاده از پودرهاي فيبردار مناسب نيست. اما رعايت يك رژيم غذايي غني از فيبر، بسيار آسان و مفيد بوده و از طرفي چون براي مصرف فيبر بيشتر از مواد غذايي متنوعي استفاده مي شود؛ سلامتي ما تضمين مي شود. فيبر انواع ميوه ها و سبزيها و جو قابل هضم است. فيبر گندم كامل (پوست گرفته نشده)؛ مصرف غلات سبوس دار، عدس، بقولات؛ قابل هضم نيست، ولي براي بدن لازم و مفيد است. فيبر قابل هضم و غيرقابل هضم باعث افزايش حجم معده؛ احساس سيري سريع و دفع آسان مي شود. فيبر غيرقابل هضم بدون تغيير وارد روده مي شود. فيبر قابل هضم نيز پس از هضم؛ باعث افزايش حجم روده شده و دفع را تسهيل مي كند.
    يك رژيم غذايي خوب؛ رژيمي است كه به طور متوسط روزانه ۳۰ تا ۲۵ گرم فيبر به بدن ما برساند؛ اما براي اين كه به اين رژيم غذايي عادت كنيم، بهتر است از كم شروع كرده و هر روز ميزان مصرف را افزايش دهيم تا به مقدار ايده آل برسيم. اما در ميان مواد خوراكي اين گروه از جهت محتواي فيبر در درجه اول اهميت قرار دارند:

    ۱- انواع سيب (با پوست)، ۲- تمشك؛ توت فرنگي؛ شاه توت (كه به نام ميوه يسئه معروفند)، ۳- كلم بروكلي، ۴- لوبيا، ۵- كلم سفيد، ۶- گل كلم، ۷- هويج، ۸- انواع انجير (سفيد و سياه)، ۹- پرتقال؛ ليمو شيرين، نارنگي، ليموترش (اگر كامل و با پوست داخلي خورده شود)، ۱۰- بلغور جو، ۱۱- گندم، ۱۲- برنج قهوه اي، ۱۳- بقولات و غلات، ۱۴- ذرت (به صورت هاي مختلف)، ۱۵- نان با درصد سبوس بالا (مثل؛ سنگك؛ نان جو...).
    اما نكته قابل توجه اين كه: به همراه مصرف فيبر حتماً آب و مايعات ديگر مصرف كنيد. حدوداً روزي ۸ ليوان انواع مايعات خصوصاً هنگامي كه از غذاهاي فيبردار مصرف مي كنيد؛ بنوشيد.
    لازم است براي جبران كمبود فيبر در غذاي روزانه از بعضي غذاها حتماً استفاده كنيد تا تعادل برقرار شود مثلاً:

    *
    همراه مصرف انواع نان سفيد، براي جبران كمبود فيبر؛ از غلات و حبوبات استفاده كنيد.

    *به همراه مصرف آبميوه؛ حتماً ميوه تازه هم مصرف كنيد.

    *به همراه مصرف كيك؛ بيسكويت و شيريني؛ از سالاد و ميوه تازه استفاده كنيد.

    *پنير؛ حتماً با نان جو؛ سالاد؛ ميوه تازه مصرف شود.
    جالب تر اين كه مصرف فيبر هيچ گونه اثر سويي نداشته و بسيار مفيد است و با ازدياد مصرف؛ هيچ مشكلي پيش نخواهد آمد.
    حال به توصيه هاي زير براي نتيجه گيري بهتر از مصرف فيبر توجه كنيد:

    *براي عادت كردن به مصرف فيبر؛ از كم شروع كنيد. آهسته آهسته ميزان مصرف را بالا ببريد. با خوردن يك شبه نمي توان نتيجه گرفت.

    *تنوع غذايي را فراموش نكنيد. هر خوراكي فوايد خود را دارد و فيبر هر ماده غذايي اثرات خاص خود را در بدن دارد.

    *از خوراكيهايي استفاده كنيد كه در حين فرآيندهاي مختلف غذايي؛ فيبرشان دست نخورده بماند يا حداقل فيبر كمتري از دست داده باشند.
    مواد غدايي را كه مي خريد به برچسب آنها تتوجه كنيد :

    نوشيدنيهاي مختلف به وفور مصرف كنيد (حداقل روزي ۸ ليوان از نوشيدنيهاي مختلف مخصوصاً آب).

    *مصرف غذاهاي فيبردار براي بعضي از افرادي كه تحت درمان قرار دارند؛ زياد مناسب نيست. بنابراين بهتر است با پزشك مصرف كنيد.

    *توجه كنيد؛ مصرف سبوس به تنهايي؛ يعني افزودن پودر آن به غذا و مصرف آن مناسب نيست، چرا كه باعث از دست رفتن كليسم؛ آهن و روي مي شود. بنابراين بهتر است سبوس به تنهايي مصرف نشود (مصرف نان سبوس دار يا غلات و... مشكلي ندارد، چون سبوس طبيعي است) به ويژه در مورد زنان باردار؛ افراد كم خون و زناني كه در دوران شيردهي هستند.

    چند سوال :

    بي شك همه ما براي يك بار هم كه شده، اين سؤالات را از خود پرسيده ايم، ولي شايد جواب صحيحي پيدا نكرده ايم. حال ببينيم پاسخ پزشكان چيست:

    ۱- دقيقاً روزانه چه ميزان فيبر براي بدن لازم است؟
    ج: روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم.

    ۲- آيا واقعاً فيبر، باعث كاهش و كنترل وزن بدن مي شود؟
    ج: بله. با افزايش حجم معده؛ احساس سيري سريعاً ايجاد شده و از پرخوري جلوگيري مي شود. از طرف ديگر به علت تسريع در دفع؛ مواد زايد را نيز از بدن خارج مي كند.

    ۳- پس از خوردن غذاهاي حاوي الياف گياهي ؛ حالت نفخ و كمي دل درد ايجاد مي شود. آيا اين مسائل طبيعي است؟
    ج: بله. اما با مصرف مداوم غذاهاي فيبردار اين حالت كم كم از بين مي رود. خصوصاً با مصرف نوشيدني هاي مختلف و مخصوصاًً آب؛ مي توان اين مشكل را برطرف كرد.باي دقت كرد كه از ان طرف بام پائين نيفتيم ! يعني بيش از اندازه لازم الياف كگياهي مصرف نكينم كه به روده ودستگاه گوارش آسيب برساند . چون مصرف بيش از اندازه باعث سايش بيش از اندازه جداره روده مي شود !
    4- آيا صرفا با مصرف آب ميوه مي توان نياز بدن به الياف گياهي را برطرف كرد ؟

    ج: نه . چون به هنگام آب گيري از ميوه ها قسمت عمده الياف گياهي ان جدا مي شود قسمت جدا شده به عنوان تفاله دور ريخته مي شود. بنابراين فقط مصرف ميوه با پوست آن، الياف بدن را تأمين مي كند. اگر چه منجمد كردن؛ خشك كردن يا پختن ميوه ها و سبزيها؛ الياف اشان را از بين نمي برد؛ ولي به هر نمي تواند جاي مواد غذايي طبيعي را بگيرد بنابراين سعي كنيد تا جاي كه امكان دارد از مواد غذايي تازه استفاده كنيد و مصرف غذاهايي منجمد را براي مواقع ناچاري يا هنگاميكه مهماني ناگاه از راه مي رسد محول كنيد !
    بهتر است از مواد غذايي مختلفي استفاده كنيد، چرا كه هر ماده غذايي الياف مخصوص خود را دارد كه از جهتي براي بدن ما مفيد است. بنابراين مصرف همه مواد غذايي توصيه مي شود.
    استفاده از الياف گياهي باعث :
    شادابي پوست؛ سلامتي قلب؛ ممانعت از ابتلا به بيماري قلبي؛ ديابت؛ سرطان؛ سنگ كليه و كيسه صفرا و كنترل وزن بدن مي شود. بنابراين هرگز غذاهاي حاوي االياف گياهي ار از برنامه غذايي اتان حذف نكنيد يادتان باشد اينها تفاله نيستند حتي اگر هم هضم نشوند مانند پوست گوجه ؛ اين خاصيت را دارند كه آب را در خود نگه مي دارند و مانع يبوست مي شوند و به بهداشت روده مكم شاياني مي كنند .
    سخن پاياني :
    در پايان توجه به اين نكته اساسي داشته باشيد كه سلامت و تندرستي شمات تا حد زيادي به خودتان و عاداتي كه در زندگي در پيش گرفته ايد بستگي دارد يكي از اين عادات : داشتن رژيم غذايي مناسب و سر شار از مواد گياهي است يادتان باشد كه بر طبق بعضي از تئوري هاي موجود ، بشر از ابتدا بيشتر گياه خوار بوده است تا گوشتخوار و شايد به دليل بروز عصر يخبندان و كاهش گياهان به اجبار وبراي مدت زمان كوتاهي گوشت خوار شده است . در هر صورت شواهد و قرائن و از جمله شكل آرواره ها و دندانهاي انسان نشان مي دهد كه اگر هم انسان مانند بعضي جانوران صرفا گياهخوار نبوده ، لااقل تركيبي از اين دو بوده است و شما هم اين نكته را در نظذر بگيريد و شكمتان به گورستان حيوانات تبديل نكنيد ! نوشتهء محمد توکلی
    زیادی به خودت گیر نده آخه چرا همه باید غصه ی یه یار گمشدشونو بخورند چرا پس آخرش اونی نمیشه که ما می خوایم همش به فکر اونیم اونم به فکر ماست اما آخر کار میشه جدایی یه چندروزی تو خودتی بعدم تنهایی اما اصلا قضیه چیه ؟میخوای بدونی ؟اینه که عاشق نیستی؟هستم.خوب اگه بودی که فراموش نمیکردی بخدا خسته شدم آخه چرا دنیامون اینجوری شده یه نفر عشقو معنی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه مگه عشق چیه که ادم اینجوری زندگیشوول میکنه؟بگید تورو خدا

  6. 7 کاربر برای این پست سودمند از sara65 عزیز تشکر کرده اند:


  7. #4
    عضو پیشرفته m1982 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    مهر ۱۳۸۹
    محل سکونت
    تهران
    سن
    41
    نوشته ها
    551
    حالت من
    Konjkav
    تشکر
    1,866
    2,500 بار در 553 پست
      از ایشان تشکر شده است

    پیش فرض

    فواید گوجه فرنگی


    گوجه‌فرنگي از هزاران سال پيش وجود داشته است . خاستگاه اصلي اين گياه آمريكاي جنوبي است. در قرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زياد كشت مي‌شده است.
    در قرن هفدهم گوجه‌فرنگي به انگلستان و هلند راه يافت و چون بسيار گران بود فقط مردم ثروتمند مي‌توانستند از آن استفاده كنند و به نام سيب عشق معروف شد.

    گوجه‌فرنگي در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي‌شود و تقريبا در تمام فصول سال وجود دارد. گوجه‌فرنگي انواع مختلفي دارد و حدود 16 نوع آن در بازار به فروش مي‌رسد.

    درون گوجه

    گوجه‌فرنگي سرشار از ويتامين‌هاي آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدني ازجمله كلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، منيزيم، آهن، مس، روي، ارسنيك و كبالت است.

    100 گرم گوجه‌فرنگي خام حاوي 20 كالري انرژي، يك گرم پروتئين، 11 ميلي‌گرم كلسيم، 6/0 ميلي‌گرم آهن، 1100واحد بين‌المللي ويتامين آ، 3/0 گرم چربي، 06/0 ميلي‌گرم ويتامين ب 1، 04/0 ميلي‌گرم ويتامين ب 2 و 23 ميلي‌گرم ويتامين ث است.

    در گوجه‌فرنگي رسيده، تقريبا تمام آمينواسيدهاي اصلي به استثناي تريپتوفان وجود دارد. قند موجود در گوجه‌فرنگي رسيده، گلوكز فروكتوز و ساكاروز است كه البته ميزان آن اندك است. رنگدانه اصلي گوجه‌فرنگي ليكوپن بوده كه سبب رنگ قرمز آن مي‌شود. پوست گوجه‌فرنگي حاوي مقادير فراواني از كاروتينوئيدها بوده كه به وسيله سلول‌هاي روده انسان جذب مي‌شود. بنابراين اغلب توصيه مي‌‌شود كه اين سبزي خوش‌طعم را همراه با پوست ميل كنيد. گوجه‌فرنگي به علت دارا بودن مواد مغذي زياد و كالري پايين، يكي از پايه‌هاي اصلي رژيم‌هاي غذايي است.

    10 نكته

    1- ميوه نارس گوجه‌فرنگي سمي است و بايد از خوردن آن پرهيز كرد. در گوجه‌فرنگي سبز و نارس ماده‌اي سمّي به نام سولانين وجود دارد كه خوردن آن موجب مسموميت شده و ايجاد دل پيچه، اسهال و باز شدن مردمك چشم مي‌شود.

    2- در چين از جوشانده ريشه، شاخه‌ها و برگ‌هاي مسن گوجه‌فرنگي براي رفع دندان ‌درد استفاده مي‌شود و خود گياه نيز خاصيت حشره‌كش دارد.

    3- ليكوپن موجود در گوجه‌فرنگي، نوعي آنتي‌اكسيدان است كه مانع ايجاد كلسترول بد خون مي‌‌شود و به همين دليل از بروز حملات و بيماري‌هاي قلبي جلوگيري مي‌كند. توجه داشته باشيد مصرف گوجه‌فرنگي پخته، موجب جذب ليكوپن بيشتري در بدن مي‌شود.

    4- گوجه‌فرنگي حاوي انواع ويتامين‌هاي گروه ب است، به همين دليل داروي مناسبي براي رفع عصبانيت‌هاي افراد است. مصرف مداوم گوجه‌فرنگي همراه با غذا و به صورت سالاد، سيستم عصبي بدن را تقويت كرده و ‌آرامش را به همراه خواهد آورد.

    5- گوجه‌فرنگي يكي از مهم‌ترين منابع ويتامين آ است. به همين دليل درتقويت بينايي، تقويت و سلامتي پوست و مخاط‌‌ها و رشد استخوان‌ها مفيد است.

    6- گوجه‌فرنگي به دليل داشتن ويتامين‌هاي ث و آ فراوان دستگاه ايمني بدن را تقويت كرده و بدن را در برابر امراض وبيماري‌هاي عفوني مقاوم مي‌سازد.

    7- اگر پوست شماكك و مك دارد، هر روز آن را با آب گوجه‌فرنگي تميز كنيد، كم‌كم كك و مك‌ها را از بين مي‌‌برد.

    8- گوجه‌فرنگي ورم مفاصل را برطرف مي‌كند و براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم مفيد است.

    9- گوجه‌فرنگي به دليل نداشتن سديم و قند، غذاي مناسبي براي افراد مبتلا به ديابت و فشار خون است.
    10- توجه داشته باشيد خوردن گوجه‌فرنگي، براي بعضي بيماراني كه دچار حساسيت يا آلرژي (خارش بدن،قرمز شدن پوست، آسم، كهير و...) هستند، ضرر دارد.

  8. 3 کاربر برای این پست سودمند از m1982 عزیز تشکر کرده اند:


موضوعات مشابه

  1. اثرات پیاده روی در کاهش وزن
    توسط آقا تختی در انجمن تمرینات هوازی
    پاسخ: 6
    آخرين نوشته: ۱۳۹۰-۰۳-۲۳, ۰۳:۳۶ بعد از ظهر
  2. اثرات پروتئین وی(WHEY) در بدنسازان حرفه ای
    توسط sara65 در انجمن مباحث مختلف در مورد مكمل ها
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۹-۰۵-۰۳, ۱۲:۰۰ قبل از ظهر
  3. اثرات مفید گیاهان دارویی
    توسط مهدی قلندری در انجمن تغذیه
    پاسخ: 15
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۷-۱۱, ۱۰:۲۳ بعد از ظهر
  4. اثرات کراتین
    توسط azole در انجمن کراتین
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۶-۲۰, ۰۲:۲۸ قبل از ظهر
  5. اثرات مفید گلاب در سلامتی بدن
    توسط exploit در انجمن تغذیه
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: ۱۳۸۸-۰۴-۲۸, ۰۳:۴۲ قبل از ظهر

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •